Followers


Please click here to view all available item


Monday, November 30, 2015

Felt Flash Card Hijaiyyah Baris Atas - Set Furqan ED062 - NEW!



Felt Flashcard hijaiyyah. - NEW ARRIVAL!

Sensorial prewriting and pre reading activity. Suitable from baby newborn and up. Touch n feel activity for baby! Alif to Ya.

Perkenalkan bacaan pertama anak anda dengan bacaan Al-quran. Perkataan bayi yang pertama adalah berbentuk fonik seperti ma, ga, da dan ta.  Oleh itu kami ingin perkenalkan set Furan ini kepada bayi seawal baru lahir. Aktiviti mengimbas kad berwarna hitam, putih dan merah adalah tiga warna ransangan bayi baru lahir sehingga 6 tahun. Bayi boleh melihat dengan jelas sebarang material yang disandarkan kepada tiga warna tersebut. Material kad ini adalah felt dan ia boleh dibasuh dan tidak risau jika bayi memasukkan kad ini ke dalam mulut. Dapatkan segera stok terhad! 


Sunday, November 29, 2015

Preloved 1st Step Buggy - SOLD, TQ!


Bentuk umbrella. Jimat ruang dan ringan.

Ini tempat adjust ketinggian buggy ini

Ini tempat adjust ketinggian buggy ini

Tempat untuk lock buggy ini dan tarik untuk tutup.

Boleh laras dari baring sehingga ke duduk

Condition 9/10  - SOLD, TQ!

-Excellent condition
-For 6 month to 18kg
- Light weight aluminium ( 7kg only!!)
-Specially designed angled handles for a comfort grip (adjustable)
-Back wheel with stopper
-3 point safety belts buckle seat
- Perfect for holiday usage
- Overall condition perfect

( p/s: Masuk flight leh jadi hand carry ni... ^_^ )
Selling at a bargain price : RM 205.00
Member's Price: RM195 only!!
~pls add in RM 18 for postage.tq~ 

NOW RM150 only!! Serious buyer only!



Preloved Stroller, Preloved Buggy, Kedai baby Shah Alam, Buggy Murah, Stroller 2nd hand Shah Alam Kedai baby Shah Alam

Permainan ORBIT - Pembentukan Akhlak Anak Muslim - RESTOCK!











ORBIT Game
14 units Available
3 units sold,tq!


Apa itu permainan Orbit?
Sekali pandang seperti mainan cashflow. Bila lihat kali kedua, ketiga bukan rupa-rupanya. Ini produk bumiputera. ORBIT Malaysia namanya. Tema yang dimainkan adalah untuk membentuk akhlak mulia kepada pemain . Baru setahun berada di pasaran namun kami baru baru mengenalinya.

Cara bermain:

Ada dadu dan tiga kad akhlak mulia dan akhlak buruk kad superb (sgt bagus) akhlak. Jika pemain dapat kad superb bagus akhlak boleh tukar dengan 2 kad bad akhlak. Siapa dapat kumpul kad good akhlak terbanyak dia dikira sebagai pemenang. Sesuai untuk anak bermula 5 tahun sehingga 12 tahun. Pemain bermula 2 orang ke 4 orang.

Pada yang ada anak kecil (3-4thn), ibu dan ayah boleh beri anak baling dadu ibu dan ayah yang mainkan dan baca kad-kad akhlak tadi. mesej tetap sampai pada anak!

Semoga kita dapat tarbiyah dan membentuk akhlak anak dari kecil dengan cara sangat berhikmah! Kami sudah bermain dengan anak- anak, memang sangat best!

Tahniah kepada pengeluar permainan ini. Saya sokong produk muslim. Saiz board yang besar, kualiti sangat baik. Pasti berbaloi-baloi. Sesuai di main di sekolalah mahupun di rumah.


Idea mainan
Aksi pertama : Jika pemain dapat kad good akhlak. Bacakan kad tersebut. Tukar nama di kad kepada nama pemain. selepas baca semua buat aksi good ini ke arah pemain.


Mesej akhlak murni akan terus serap dalam hati dan minda anak-anak yang sedang membesar! 
Idea mainan

Aksi kedua : Jika pemain dapat kad bad akhlak. Bacakan kad tersebut. Sebut nama seperti didalam kad kerana kita tidak mahu contohi bad akhlak. Selepas baca buat aksi bad ini ke arah pemain.
Mesej akhlak buruk akan serap di minda separa sedar anak yang sedang bermain.

Harga : RM79.00 sahaja

Pos RM10 SM / RM15 SS

Tuesday, October 20, 2015

Geometric blocks - New Arrival - All sold out, tq!



Geometric blocks - New Arrival
Product Code: ET051
Anak-anak boleh belajar bentuk asas., konsep pecahan dan skil menyambung block tersebut.
Material : Plastik

Rm18 only!

5 unit -
1. AUB
2.  Sold,tq!
3. Sold,tq!
4. Sold,tq!
5. Sold,tq!


Size lebih kurang saiz tapak tangan dewasa.
Order: 019-3115766


Mask kanak -kanak dan dewasa - SOLD OUT,tq!

.
Dapatkan mask untuk anda dan anak-anak anda!
Saiz kanak- kanak sesuai untuk dibawa ke tadika dan sekolah rendah.
Material : English Cotton (double sided)
Getah di telinga buat kanak -kanak dan tali di belakang buat dewasa.. Boleh di basuh.

Harga : RM12 sahaja
Design Available :
1. Reserved Hadi
2.
3.



Harga : RM10 sahaja
Design Available :
1.
2. Sold to Nik
3. Sold to Tini Muhamad
2 units available -
4. Reserved to Nizah
1 unit available -
5. Sold to Tini Muhamad
1 unit available -



Harga : RM10 sahaja
Design Available :
6. Reserved to Nizah
7. Sold to Nik
8. Sold to Tini Muhamad
9. Reserved to Maisarah Adeq
1 unit available -
10. Reserved to Maisarah Adeq
1 unit available -


Belian online: Wassap 016-6190046 / 019-3115766

jerebu, mask, shah alam, bacaan ipu semasa, sekolah tutup jerebu

Tuesday, April 28, 2015

Baju Melayu Romper - All sold out,tq!





Ready Stock!
Romper Baju Melayu Exclusive Collections Kain SB Line Cotton
- material: SB Line cotton
Saiz : S (0-3bulan)
Bahu : 7.5inc
Dada : 19inc
Lengan : 3.5inc
Labuh Baju : 17inc 

Saiz : M (3-6bulan)
Bahu : 8.5inc
Dada : 20inc
Lengan : 4.5inc
Labuh Baju : 18inc 

Saiz : L (6-9 bulan)
Bahu : 9.5inc
Dada : 23inc
Lengan : 5.5inc
Labuh Baju : 19inc

Saiz : XL (9-12 bulan)
Bahu : 10.5inc
Dada : 24inc
Lengan : 6.5inc
Labuh Baju : 20inc






















Baju Melayu Cotton Tshirt


Ready stock- 1st batch baju melayu tradisional kain cotton tshirt
Stok terhad.


Baju Melayu kain tshirt ini sangat digemari ibu. mudah dijaga dan paling penting anak anak selesa.
Diperbuat dari material tshirt yang serap peluh

Anak-anak yang aktif pasti tidak merengek untuk ditukarkan bajunya

SAIZ:
Saiz: XS (0 bulan -6bulan)
Saiz: SS (6bulan-1tahun)
Saiz: S (1-2tahun)
Saiz: M (2-4tahun)
Saiz: L (4-6tahun)
Saiz: XL (6-8tahun)
Saiz:XXL(8-10tahun)

RM60 shj.

http://mbkidz.com/v1/index.php?route=product/product&product_id=346&search=baju+melayu+cotton+tshirt

Monday, April 27, 2015

Romper Baju Kurung - All sold out, tq!

STOCK RAYA SUDAH TIBA!! 
 JANGAN LEPASKAN PELUANG SEMENTRA STOCK MASIH ADA.


NEW ARRIVAL - Ready Stock!!
Romper Baju Kurung - sesuai untuk bayi baru lahir sehingga berumur 12 bulan
- material: 100% cotton tshirt combed 20s
- sangat selesa untuk si manja yang aktif
- design menarik


Size:
S (0-6m)
Bahu 8.5"
Labuh Tangan 6.5"
Labuh baju 16.5"
Lebar dada 9.5"
M (6-12m)
Bahu 10"
Labuh Tangan 7.5"
Labuh baju 20.5"
Lebar dada 12"


Tuesday, March 31, 2015

Islamic softbook - NEW! - RESTOCK!!

Pakej Softbook Alif To Ya, Softbook Mengenal Abjad, Softbook Mengenal Angka-New Design
woow...Seronoknya boleh ajar bayi saya baca...sejuk hati saya tengok....Membaca seawal usia masih bayi, bagus untuk membantu perkembangan sensori dan otak bayi. Galakkan dia memegang, menyelak halaman, menggigit buku, malah tidur dengan buku selepas membaca tidak merisaukan lagi. Baca dengan nada yang tinggi rendah, dengan bercerita dengan pelbagai gaya untuk membina imaginasi anak-anak yang sihat!


Pupuk minat membaca sejak bayi lagi! Sesuai digunakan untuk semua golongan umur. Buku ini boleh dibasuh dengan sabun yang lembut,menggunakan tangan

Islamic Soft Book
Material : made using high quality soft fiber material.
Size: 19cm x 19cm (approximately)


1- Islamic Softbook - Mengenal Huruf ABC
2- Islamic Softbook - Mari Mengira
3- Islamic Softbook - Alif Sehingga Ya
KINI FREE 3 poster Iqra'


Islamic Soft Book - buku lembut khusus untuk bayi. 
3 sets sold,tq! 5 sets available

Harga asal: RM36.90 / buku


Pomosi seunit : Rm35  buku
Satu set 3 buku RM100 shj! ( trmasuk pos SM)
- JUALAN ONLINE SAHAJA -


Order : WA 016-6190046




Tuesday, March 24, 2015

Barut bayi bertali - NEW ARRIVAL

NEW ARRIVAL
- 2 sets sold,tq! 3 sets available
Set 5 helai barut bertali

Size: 19.5″ x 5.5″ 
Jenis: Bertali

Retail: RM30.00
Promo: RM28 only! 
- JUALAN ONLINE SAHAJA -

Order: WA: 016-6190046



Thursday, March 19, 2015

Islamic softbook - NEW! - SOLD OUT, tq!

NEW ARRIVAL!
Islamic softbook.
3 sets sold,tq!

Kandungan:

1- Islamic Softbook - Mengenal Huruf ABC
2- Islamic Softbook - Mari Mengira
3- Islamic Softbook - Alif Sehingga Ya

Islamic Soft Book - buku lembut khusus untuk bayi. 

Rm35  buku
Satu set 3 buku RM100 shj! ( trmasuk pos SM)


Order : WA 016-6190046


Wednesday, March 18, 2015

Nursing cover - NEW ARRIVAL - ALL SOLD OUT, Tq!



Dapatkan satu hari ini! Anda pasti akan merasa lebih yakin ketika menyusukan bayi...


Material: Cotton 2 Lapis - 1 bercorak, 1 plain Boleh digunakan di kedua-dua bahagian depan dan belakang
Ukuran : 40 inci (Panjang) x 26 inci (Labuh)

Contoh Penggunaan:



1) sebagai kain penutup bayi semasa menyusu
2) sebagai kain lapik bayi
3) sebagai selimut bayi

Nursing cover ni mempunyai besi di atasnya. Kita boleh melihat muka baby semasa menyusu. Sangat sesuai digunakan ketika dihospital selepas bersalin. Tak perlu malu untuk menyusu bayi jika tetamu datang melawat.

Ia juga berguna apabila aktiviti pum susu di tempat kerja. Tidak perlu menyorok untuk mengepam susu. Kita boleh pam susu dengan selesa di surau atau tempat terbuka menggunakan nursing cover ini!

Bebas menyusukan bayi semasa keluar bershopping atau semasa menunggu giliran di klinik kesihatan.

Harga : RM45 shj
Berminat?
Order: WA: 016-6190046


1. 2 units sold out, tq!
2. 2 units sold out, tq!
3. 2 units sold out, tq!

4. 2 units sold out, tq!
5. 2 units sold out, tq!



Monday, February 9, 2015

3 in 1 Learning easel ED052 - NEW ARRIVAL



NEW ITEMS - 2 units Available 
1 unit Reserved to KeithRose Merah (FB)
  • Magnetic White Board, Chalk Board and Painting Easel.
  • Suitable for kids aged 3 years and above
  • Free gift magnetic abc, numbers, marker pen and duster, 6 color chalk.
  • Size : 47.5 x 46 x 100.5Ccm

Selling price : RM78 only! 


http://mbkidz.com/v1/index.php?route=product/product&path=20_86&product_id=332

Alif Ba Ta puzzle with knob _ Wooden ED032 ~RESTOCK!!



New Item ~ RESTOCK!! - 5 units Available
34 units SOLD. TQ.
  • Introduce your child to Alif Ba Taa
  • Suitable for child 12 month and above
  • The knob will practice your child to hold a pencil and develop fine motor skills
  • Encourage hand-eye, fine motor and visual perception skills.
  • Price : RM 26 ( Not including postage ). Please add RM6 for peninsular Malaysia and RM 10 for Sabah and Sarawak
  • Please contact me via sms or whatapps ( 0193115766- Suhaila) 
Selling Price: RM26.00 ONLY!

http://mbkidz.com/v1/index.php?route=product/product&path=20_26&product_id=247


Tuesday, January 27, 2015

Felt Flash card hijaiyyah - All Sold out,tq!


Felt Flashcard hijaiyyah. - NEW ARRIVAL!
Sensorial prewriting and pre reading activity. Suitable from baby 3months and up. Touch n feel activity for baby! Alif to Ya.

Code:  EDF07 - Sold,tq!

Code:  EDF01
2 sets sold,tq!


 Code:  EDF02
2 sets available

 Code:  EDF03
1 set sold,tq!

Code:  EDF04 Light Orange
1 set sold,tq!

Code:  EDF05
1 set available 

Code:  EDF06
1 set sold,tq!


Selling Price: RM 50.00 only! 
Member's Price:  RM 48.00 only!



Flash card, belajar mengaji , learn to read , iqra , sensorial activity, montessori, felt flash card  

Monday, January 26, 2015

Bedung Moden Berzip - Gugu Swaddle Pod.-NEW! - ALL SOLD OUT,TQ!


- Design 1 -Sold out, tq! 
- Design 2 -Sold out, tq! 
- Design 3 - Sold out, tq! 
- Design 4 -Sold out, tq! 
- Design 5 -Sold out, tq! 


Available :  - Light Blue - Sold out, tq!
 - Pink - Sold out, tq! 
- White - Sold out, tq! 

New Arrival - 0-6m
Bedung Moden Berzip - Gugu Swaddle Pod.
Labuh: 53cm
Sesuai untuk bayi baru lahir sehingga berat 7kg

RM40 only!

Ready stock!! Order: WA 016-6190046


Bedung bayi, bedung baby murah, bedung baby online, bedung moden

TIPS PENJAGAAN BAYI BARU LAHIR




1.Cuci pakaian yang baru dibeli atau yang lama untuk mengelakkan kuman/bakteria kerana kulit bayi yang baru lahir amat sensitif.

2.Mandikan bayi anda dengan air suam untuk mengelakkan bayi sejuk dada.

3.Selepas mandi lapkan tali pusat bayi hingga kering kemudian disapu dengan ubat yang diberikan doktor.

4.Kemudian sapukan minyak telon/gamat ke perut, ari-ari , betis, belakang dan tapak kaki bayi kerana minyak ini boleh menghangatkan bayi selepas mandi dan mengelakkan dari bayi kembung.

5.Pakaikan barut bayi ikat dengan kemas jangan terlalu ketat kerana boleh menyebabkan perut bayi sakit.

6.Bagi ibu-ibu yang memakaikan bayi dengan lampin pakai buang, hendaklah sentiasa peka dan menukar lampin pakai buang bayi tersebut. Jangan biarkan bayi anda memakai lampin yang basah kerana ia boleh merengsa atau terjadinya ruam lampin.

7.Selepas itu, pakaikan pakaian kepada bayi anda. Jangan biarkan bayi dalam kesejukan.

8.Rebus/rendam botol susu bayi anda ke dalam air panas untuk mematikan kuman/bakteria yang terdapat di botol tersebut.

9.Puting botol susu bayi hendaklah sentiasa digantikan selalu untuk mengelakkan bayi terkena ulser mulut.

Kenapa bayi perlu dibedung?
~supaya bayi tak terperanjat masa tidur(terperanjat dari bunyi bising dalam & luar rumah)
~supaya bayi nyenyak tido..
~supaya bayi rasa selamat..(baby akan rasa cam dalam perut kalau kita bedung dia..)
~supaya bayi tak sejuk
~supaya bayi tak cakar or gosok2 muka dengan tangan...

Cuma orang tua-tua saja kata ..."kalau tak dibedung budak nya, nanti dah besar jalan kengkang"...sejauh kebenarannya wallahua'alam.

Pantang larang orang tua-tua, teknik dan kaedah menjaga bayi baru lahir oleh orang tua-tua banyak kebaikkannya. lagi pun tidak bertentangan dengan syariat Islam pun. Kenapa bayi perlu dibedung masa kecik? Terutama lepas mandi dan nak tidur?

Bila bayi dibedung, mereka akan rasa seseolah dipeluk, rasa panas dan selesa. Jadi mereka akan tidur lena. Bayi yang tidak dibedung kerap terjaga tidurnya dan selalu terkejut-kejut waktu tidor. 

Buat bakal-bakal ibu yang melahirkan atau sesiapa yang ingin menghadiahkan bedung comel kepada mereka yang tersayang sila dapati di sini : bit.ly/Carters_Baby_Swaddle_Baby_Blanket
Sharing is caring! ^-^